vrijdag 4 december 2015

VervoersPunt Gemonde zoekt chauffeurs

VervoersPunt Gemonde 
Nieuw initiatief zoekt chauffeurs
Op 29 september jl. vond de DorpsAvond plaats in Gemonde. De grote opkomst op deze avond resulteerde in een groep dorpsbewoners die daadwerkelijk aan de slag wil gaan om de leefbaarheid in de Germonde te verbeteren. Eén van de twee bestaande werkgroepen richt zich op het opzetten van een VervoersPunt in Gemonde.
VervoersPunt Onder begeleiding van Partis en SWO (Stichting Welzijn Ouderen) zijn een zestal dorpsbewoners aan de slag gegaan met het vervoer voor dorpsbewoners uit Gemonde die behoefte hebben aan vervoer maar dit zelf niet hebben. Juist omdat Gemonde weinig voorzieningen heeft, zijn Gemondenaren aangewezen op de voorzieningen in de andere kernen. Hierdoor is vervoer een belangrijk middel om zelfstandig te blijven en mee te kunnen blijven doen in de samenleving. Het VervoersPunt is bedoeld voor Gemondenaren die geen beroep kunnen doen op buren, familie of kennissen. Het gaat dan om vervoer voor bv. boodschappen, het ziekenhuis, de huisarts, de kaartclub, familie, het koor, e.d.
Chauffeurs gezocht Om daadwerkelijk te kunnen starten zijn we nog op zoek naar vrijwillige chauffeurs. De chauffeur vervoert dorpsbewoners die daar behoefte aan hebben met de eigen auto. Hiervoor krijgt de chauffeur een onkostenvergoeding van € 0,30 per km. Dit wordt rechtstreeks afgerekend met diegene die wordt vervoerd. De inzittenden-, ongevallen-, en aansprakelijkheidsverzekering zijn geregeld via een collectieve vrijwilligersverzekering die SWO heeft afgesloten. De praktische invulling van het VervoersPunt is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de chauffeurs. U heeft als chauffeur dus inspraak bij de opzet van het VervoersPunt.
Heeft u interesse en spreekt dit initiatief u aan of wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met SWO via telefoonnummer 073-5940440 of info@swogsm.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten